Άλατλι, Λάλε – Ο γλάρος

Από την Πόλη έρχομαι στην κορυφή κανέλα – το βιογραφικό ενός γλάρου

                Οι γονείς μου ζευγάρωσαν τον Μάιο του 1976 κι από τότε είναι μαζί. Ναι! Οι γλάροι είναι από τα λίγα ζώα που είναι μονογαμικά. Δεν μου έλειψαν ποτέ οι θωπείες των γονιών μου και του θεού, μέχρι και σήμερα.

                Τον Ιούλιο γεννήθηκα στην Αντιγόνη, ένα από τα νησιά του Μάρμαρα που έχει ένα ηλιοβασίλεμα πιο όμορφο κι από αυτό της Σαντορίνης, τρώγοντας το κουλούρι μου τζάμπα από τους χαζούς τουρίστες του καραβιού, που μόλις πιάνεις την μπουκιά βγάζουν φωτογραφίες. Μου φαίνεται ακόμα απίστευτο να έρχονται από όλον τον κόσμο για να μας ταΐζουν, ωστόσο είναι πολύ ευγενικό.

                Άνοιξα τα μάτια μου στον κόσμο, στην σκεπή του μοναδικού τζαμιού του νησιού. Στην αρχή έκλαιγα πέντε φορές την ημέρα μαζί με τον μουεζίνη. Καθώς μεγάλωνα και έμαθα να πετάω πιο πάνω κι από τα σύννεφα έμαθα και τις προσευχές. Έτσι κι αλλιώς πέντε φορές την ημέρα ήταν η ίδια!

                Είχα το χαλάκι μου δίπλα στην καμινάδα κι έτσι δεν έχασα ούτε ένα μάθημα στο ισλαμικό κατηχητικό. Το τελείωσα πρώτος και συνέχισα τις σπουδές στη θεολογική. Είχα την καλύτερη φωνή και τώρα εργάζομαι στο Μπλε Τζαμί ως αρχιμουεζίνης.

                Επιπλέον προσόντα και βραβεία:

– Βραβείο στο διαγωνισμό της καλύτερης απαγγελίας Κορανίου,

– Το πρώτο ισλαμικό κόμμα της χώρας διάλεξε την ημέρα των γενεθλίων μου για την ίδρυση του, γιατί είμαι ο πιο διάσημος και θρησκευόμενος γλάρος.

– Αν ζευγαρώσω δεν χωρίζω ποτέ την σύζυγο και τα παιδιά μου.

“Άλατλι, Λάλε – Ο γλάρος” için bir yorum

  1. Salah Cimcoz genleri. Harika bir mizah yeteneği, hınzır bir kalem…
    Bayıldım bu martı öyküsüne

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir